Вероятно ще има още няколко удара по Кримския мост, отбелязва Роман

...
Вероятно ще има още няколко удара по Кримския мост, отбелязва Роман
Коментари Харесай

Военен експерт: С взривения мост започва освобождаването на Крим

Вероятно ще има още няколко удара по Кримския мост, отбелязва Роман Свитан

Взривовете на Кримския мост основават съществени проблеми на съветските нашественици. Поне за няколко седмици придвижването по тази артерия ще бъде парализирано, съобщи пред " Канал 24 " Роман Свитан, боен специалист, инструктор по хвърчене и полковник от запаса на ВСУ, съобщава .

Според него точно Кримският мост е главното трасе, по което окупаторите вкарват сили и средства в Крим. Оттам военното съоръжение и персоналният състав се транспортират до Мелитопол, Херсон, Каховка, в това число и десния бряг на река Днепър.

Тъй като това е железопътна права, по нея могат да се трансферират доста огромно количество съоръжение, личен състав и гориво. Има и различен път - от Ростов до Мариупол, а по-нататък - в посока Мелитопол. Там обаче няма железница, тъй че е допустимо да се трансферират 10 пъти по-малко средства и сили, споделя Свитан.

Взривяването на Кримския мост ще аргументи огромни проблеми за руснаците. Вече можем да кажем, че Крим е останал без доставки. Освен това най-важният проблем е снабдяването с гориво. Крим може да остане без гориво до няколко дни, предвижда Роман Свитан. Според него бензинът и дизеловото гориво " ще бъдат разграбени от жителите ".

Освен това доставките на гориво за фронтовата линия в Украйна минават през окупирания полуостров. Липсата на гориво ще бъде най-големият проблем за съветските войски на юг - в Херсон, Мелитопол, Каховка, Токмак и Полохи. Този сектор от фронта в южната част на Украйна ще остане без гориво в близко бъдеще, предвижда Свитан.

Разбира се, руснаците ще се опитат да решат казуса. Но най-малко през идващите няколко седмици те няма да могат да създадат нищо, споделя още военният специалист.

Това е единствено началото. Вече стартира освобождението на Крим от военна позиция, безапелационен е Свитан.

Разбира се, руснаците както в Крим, по този начин и в другите окупирани украински територии имат избрани ресурси от гориво. Те се съхраняват на избрани места, а ВСУ няма по какъв начин да не им обърне внимание. Мисля, че в този момент ще бъдат атакувани всички хранилища с гориво, до които можем да стигнем - благодарение на ракети, артилерия, партизани и нашите Сили за специфични интервенции. Такъв удар би извадил от строя съвсем цялото съветско съоръжение както на десния бряг на Днепър, по този начин и в региона на Мелитопол на разстояние плюс или минус 100 километра, съобщи военният специалист.

Роман Свитан допуска, че руснаците ще се опитат да доставят гориво в Крим по сухопътен кулоар през Чонгар.

Въпреки това има повече от един милион руснаци, които ще се опитат да изоставен Крим, до момента в който има опция. Опашките за гориво и за овакантяване на полуострова ще блокират придвижването. Крим просто ще бъде блокиран. Заради адските тапи нито една цистерна с гориво няма да може да стигне до дадена бензиностанция и няма по какъв начин да бъде разтоварена, предвижда той.

Според него руснаците евентуално ще се опитат да поправят железопътния мост над Керченския пролив, само че старания им ще се окажат напразни.

" Кой споделя, че това е единственият удар по Кримския мост? Вероятно е да има още няколко удара ", отбелязва военният специалист.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР